CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
IMG 2145

Nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

Arno Verwegen wint de eerste regelmatigheidsrit!

Geplaatst op 13/06/2022

Zaterdag 11 juni was het zover. Onder een stralende zon barstte voor de eerste keer de strijd los om de Gerrit Jacobs Wisseltrofee! 

Nadat Jurgen de spelregels had uitgelegd en de deelnemers hun gewenste gemiddelde snelheid hadden doorgegeven, mocht Marian als eerste vertrekken voor drie rondjes van 6175 meter. Met tussenpozen van een minuut vertrokken vervolgens de overige deelnemers. 

Al tijdens de rit werd het de jury (bestaande uit Joan en Jurgen) duidelijk dat de leden veel te voorzichtig (sommigen zeiden zelfs lafjes) ingezet hadden. Vrijwel zonder uitzondering bleken de leden (veel) sneller te zijn dan hun eigen verwachting. De beste voorbeelden daarvan waren Agnes, Jan en Antoon die bijna vier kilometer per uur sneller fietsten! 

Verder was zeker nog vermeldenswaard dat, hoewel ze ook te hard fietsten, Edwin, Mat en Jan wel heel regelmatig fietsten. Hun rondetijden waren op enkele seconden na telkens hetzelfde.

Uiteindelijk kan er natuurlijk maar eentje winnen en dat was Arno! Hij benaderde zijn gemiddelde tot op 0,5 km/u, omgerekend slechts 33 seconden! Bijzonder was dat hij na de tweede ronde precies op schema lag! Hij mocht dus volledig terecht de Gerrit Jacobs Wisseltrofee van de naamgever in ontvangst nemen! Jurgen heeft de uitslag al mondeling toegelicht, maar om het nog eens na te lezen kun je de volledige uitslag terugvinden bij de foto's.

Na de rit en de prijsuitreiking werd de frietkar geopend en het bleef nog lang gezellig bij De Mander. Gezien de reacties was het evenement een succes en het krijgt dan volgend jaar ook zeker navolging! 

Dank aan Sander en Jurgen voor de organisatie en aan Joan voor de strenge, doch rechtvaardige jurering.