CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
IMG 0175

Nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

Battle of the Reichswald

Geplaatst op 26/11/2019

Zaterdag 23 november 2019; door Marc Jansen

Voorbereiding

Appgroepje aanmaken, uitnodigingen versturen, busjes regelen, fietsen en deelnemers tellen (moet ongeveer gelijk zijn....) en even checken of iedereen erwtensoep lust. Dan nog een paar gidsen regelen van TC Gennep die een uitdagende route mogen uitstippelen en klaar is Edwin. Lijkt heel simpel, zeker ook omdat het gewoon goed georganiseerd was.

Van Kiosk tot Speld

We werden om 12:45 uur verwacht bij de kiosk, zodat de fietsen en de deelnemers ingeladen konden worden. Vervolgens in optocht naar ’t Ottertje in Ottersum voor een overheerlijk stuk appeltaart met slagroom. Deze extra energie konden we wel gebruiken zou blijken. Na een kleine toespraak werden de gidsen voorgesteld en verteld hoe de groepjes zouden worden ingedeeld, waarbij onze gids in de twee uur die we kregen zestig kilometer wilde gaan fietsen...

Nadat iedereen de koffie op had, was het tijd om te vertrekken. Sommigen dachten daar anders over en kozen een iets latere vertrektijd, “eigenwijs is ook wijs” hoor ik vaak. Na een zestal kilometers toch met zijn allen in het bos aangekomen om groepjes te maken, fotootje te schieten om vervolgens achter de gids aan een mooie route te gaan rijden. We hadden al snel door dat hij die zestig kilometer toch binnen twee uur vol wilde maken, dus flink doorknallen op de mooie, soms erg steile en technische klimmetjes om daarna te genieten van leuke afdalingen. Onderweg hebben we nog andere groepjes Peeltrappers gezien, sommige met korte mouwen. Het was inderdaad erg mooi weer en al klimmend steeg de temperatuur dan toch steeds wel. Uiteindelijk kwamen we uit bij de “Speld”, met een mooi uitzicht richting Kleef.

Tijd voor soep

Na een klein onderhoud over de omgeving met onze Duitse fotograaf en een kleine rust cq. plaspauze, was het tijd om terug richting Ottersum te racen. Het begon al donker te worden en de gids had erg veel zin in erwtensoep. Dat in combinatie met wind mee en het afdalen maakte dat we binnen no time bij  ’t Ottertje binnen zaten om een welverdiend broodje kroket en voor mij een grote kom goulashsoep te nuttigen.

Nog even bijkletsen en stoere verhalen vertellen onder het genot van een lekker drankje voordat de terugrit naar de Peel en Uden (met dank aan Roy) gemaakt werd.

Al met al weer een geslaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar!