CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
AHvH

Nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

Onze Helden van Hemelrijk

Geplaatst op 17/02/2023

Op een lekkere frisse zondag stonden daar maar liefst 12 Peeltrappers aan de start om hun krachten te meten tijdens de Helden van Hemelrijk.                            

De startnummers lagen keurig verzorgd klaar en wat meteen opviel is dat de organisatie de Peeltrappers hoog op hun favorietenlijst heeft staan, waardoor ze Sander met stuurbordnummer 1 van start lieten gaan.               

Na het inrijden van een proefrondje werd de zin 'hoeveul hedde gij erin?' vaak gehoord. Dat ging natuurlijk allemaal over de te kiezen bandendruk op dat losse zand.                                               

Om 10 uur viel het startschot en om 20 seconden over 10 werd de hartslag al op een frequentie gebracht die tot 11 uur niet meer zou dalen.              

Dat het losse strandzand de grote scherprechter in deze strijd zou zijn dat bleek al snel. Het zware stuk eiste ook nog de nodige stuurvaardigheid en deed de hartslag nog meer stijgen. Op het lange pad dat volgde was er nauwelijks mogelijkheid tot herstel, waarna de zandstrook alweer klaarlag om nogmaals te trotseren. En dat deden ze, die Peeltrappers. Neem Sander, geknipt voor dit werk met een 9e plaats.

Of Marc Megens, die zich jaren geleden waarschijnlijk al voorbereidde door met een kratje bier op het strand te gaan liggen, 11e.

Of Marian Huijben, die overal talent voor lijkt te hebben, en dus ook voor strandracen, 11e.

Of Roy, die door zijn achternaam wel weet dat je bij eb moet fietsen en niet bij vloed, 11e.

Of Luc, die heeft door zijn achternaam ook genoeg kennis van het wassende water, 11e.

Of Johnny als een duvelke uit een doosje, hij staat meestal niet aangemeld op de Cyql-app, maar hij is er, 11e.

Of Richard, al lobbyend dat de Volkeltrappers en die Langenboomtrappers ook maar eens bij ons door de Countrystore moeten komen fietsen, 11e.

Of Jurgen, die op zijn Zwift duidelijk ook een zandstrand heeft gevonden, 11e.

Of Wyno, ook bekend als triatleet, die heeft waarschijnlijk voor de wedstrijd al twee keer over die plas gezwommen, 11e.

Of Paul, die bekend staat om zijn technische stuurmanskunsten, 11e.

En dan Peter Smits en Arno Verwegen. Op de Zwift-fietsen bij de Streetrace twee jaar geleden bleken zij al aan elkaar gewaagd door op de honderdste seconde nauwkeurig precies dezelfde tijd te rijden! Verwegen leek de strijd al twee weken geleden te willen beslechten door Smits bijna zijn stuur uit zijn handen te rijden bij de toertocht van Uden. Maar Smits geeft zich niet zomaar gewonnen. "Toevallig"  stonden ze ook nog naast elkaar op het startstuk, dus dat beloofde misschien wel het grootste spektakel van de dag te worden, en wat denk je…. Allebei 11e!

Heb ik iedereen benoemd? Nee Angela, die was er gewoon en laten we hopen dat zij overwinningen gaat boeken in de strijd die zij moet leveren de komende tijd!