CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
83da37bb 3671 4e92 8afc e5cbf873c0eb

Nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

Daphny van den Brand Classic

Geplaatst op 04/07/2022

In aantal niet veel , maar toch, met Marc, Mat, Jurgen en Kamiel (op de tandem), een gewichtige deelname van Peeltrappers aan de Daphny van den Brand-Classic 2022.

Inschrijving dit jaar bij D’en Brouwer in Zeeland. Het zonnetje schijnt, er waait een matig windje, alle ingrediënten voor een mooi fietstochtje op deze zondagochtend. De tandem van Jurgen, met Kamiel als voorrijder, trekt veel bekijks van de andere deelnemers.

Via Reek, Escharen, Gassel gaat het richting de Kraaijenbergse plassen. Van daaruit richting Heumen, waar we begeleiding krijgen van een schaapsherder met zijn kudde van zo’n 200 schapen! Slecht voor de gemiddelde snelheid, die voortsukkelende dieren. Maar een prachtig gezicht. Na zo’n 500 meter met de kudde mee gehobbeld te hebben, is er ruimte om te passeren.

Dan een paar “molshopen” rondom Groesbeek, waarna de pauzeplaats volgt bij De Dolfijn in Mook. Daar is ook de naamgeefster van deze tocht aanwezig, en zij neemt de tijd om met de deelnemers een praatje te maken en te vragen naar de ervaringen van onderweg.

Na de koffie via Het Zwaantje terug naar Groesbeek, voor nog wat hoogtemeters, om vervolgens terug richting Milsbeek en Gennep te rijden. Hierna teken we weer over naar de goede kant van de Maas om daarna het Land van Cuijk binnen te fietsen. De laatste kilometers zijn toch nog pittig, want er waait een straffe tegenwind.

Na zo’n 95 kilometer bereiken we dan toch het eindpunt in Zeeland!

Een mooie tocht weer vandaag!