CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
IMG 3604

Geschiedenis

Hoe is TC de Peeltrappers ontstaan:

Officieel bestaat TC de Peeltrappers sinds het voorjaar van 2015, maar de historie gaat verder terug. Een heel eind zelfs!

In 1978 gingen Maria en Rinus Rankenberg een 'rondje Nederland' fietsen. Op een vol bepakte Gazelle, compleet met spatborden en met een geleende Peugeot gingen zij noord/oostwaarts naar de Afsluitdijk om vervolgens via Amsterdam en de Loosdrechtse Plassen weer richting huis te fietsen.

Dat tripje smaakte naar meer. Twee jaar later ging het stel richting België, naar de Ardennen. De Redoute en de Muur van Huy waren toen nog onbekend. De regen was spelbreker, zodat ze in een dag weer van Huy naar huis fietsten!

Diezelfde zomer wisten Maria en Rinus Jan Bos te motiveren. Mooie ritten, b.v. met de pont de Maas over bij Cuijk, naar Mook en Groesbeek. Het volgende voorjaar groeide de groep gestaag. Verzamelen bij iemand thuis en vervolgens een rit van ongeveer 40-50 kilometer. Maria haakte op een gegeven moment af i.v.m. haar zwangerschap. Renners van het eerste uur waren behalve Maria, Rinus en Jan, Wim Bos, Albert van de Pol, Harrie van de Pol, Sjaak Santegoeds, Tijn Derks, Jan Rovers en Jan Verkuijlen. Sommigen raakten uit beeld, maar nieuwe talenten dienden zich aan: Antoon Schepers en Jos Tonnaer. Enige tijd later reden er ook verschillende jongens van een jongere generatie mee: Paul Willems, Edwin Boeijen, Aron de Groot en Jeroen Schepers. Voetbal bleef voor hen echter de hoofdsport. 

Inmiddels schrijven we medio jaren '90. De routes waren langzamerhand verlengd naar ongeveer 70 kilometer. Een enkele keer was Berg en Dal de bestemming; dat ging door als de 'Koninginnerit'. Niet alleen de lengte van de route, ook de gemiddelde snelheid ging omhoog. Nieuwe namen sloten aan: Jan Hurkmans, Harrie Bos, Nico Boeijen, Gerrit Jacobs, Bert Nabuurs, Peter Smits, Louis Althuizen, Sjaak Mocking en Arie en Yvonne Noijen. Uiteindelijk een sportieve vriendengroep met gezelligheid als hoofddoel. Het seizoen werd afgesloten met een etentje.

Voor een betere herkenning had Antoon Schepers wielershirts geregeld bij PIC. Wat later nam Arie Noijen de sponsoring op zich en reed de club in het blauw van Voegersbedrijf Noijen. Dit was ook het moment dat de naam Peeltrappers zijn intrede deed. Het Udens Weekblad besteedde aandacht aan het nieuwe tenue en dan moest de club natuurlijk wel een naam hebben!

Met een sprongetje in de tijd komen we in 2014. Iedere zondagochtend verzamelden zich ongeveer 15 wielrenners aan de Ontginningsweg en het idee werd geopperd om de club een wat meer officieel karakter te geven. Na een inventarisatie in het dorp bleken er ook een flink aantal Mountainbikers interesse te hebben, dus de oprichting werd in gang gezet. 

Op 1 december 2014 vond de oprichtingsvergadering plaats, in eerste instantie om de belangstelling en interesse te peilen. Die bleek ruim voldoende, dus de oprichtingscommissie bestaande uit Kamiel de Jager (lid), Mat Reinen (lid), Rik van de Linden (lid), Richard van Goor (lid), Jos Tonnaer (secretaris), Edwin Boeijen (penningmeester) en Jurgen van Gerwen (voorzitter) konden aan het werk. 

Uiteindelijk werd op 11 maart 2015 de eerste Algemene Ledenvergadering belegd. De oprichtingscommissie werd unaniem tot het eerste bestuur 'bevorderd', de voorliggende statuten werden door de vergadering geaccordeerd en de commissies 'Tochten', Website & Social Media', Kleding & Sponsoring' en 'Evenementen' werden geïnstalleerd. De vereniging bestaat uit 36 leden, allen met een duidelijke link naar Odiliapeel...