CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
peeltrappers

Nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

Voorbereiding van een Regelmatige Kampioen

Geplaatst op 15/06/2022

Zoals elke wedstrijd heeft ook de Regelmatigheidsrit een winnaar en daarmee een waardig Kampioen opgeleverd. Arno is zo vrij geweest om zijn lange aanloop naar dit enorme succes met ons te delen. Wellicht kan daar iemand zijn of haar voordeel mee doen.

We spreken over het jaar 1995! Ja zo ver moeten we terug om uit te leggen hoe dit resultaat tot stand is gekomen. Arno heeft in Uden bij Ome Wim een blauw-witte gazelle racefiets gekocht en met natuurlijk een flinke familie-korting. Nu was deze fiets uitgerust met een grote brede fietscomputer. Dit was een hele geavanceerde computer, er zat namelijk een soort schijfje in het voorwiel die heel nauwkeurig kon meten. Uniek aan deze fietscomputer was ook dat hiermee de gemiddelde snelheid over de werkelijk gereden tijd berekend kon worden. Dus geen gedoe bij stoplichten of koffie-met-appeltaart-pauze waarbij je hem moest pauzeren om hem dan weer vergeten aan te zetten.

Vervolgens diende er veel getraind te worden. Toen al met de Pre-Peeltrappers, waarbij het toen al opvallend was dat één van die mannen een wit sikje had en niet van kop af ging.....maar dat terzijde.

Daar ligt dus de basis volgens Arno, die opvallend genoeg al ruim tien jaar zonder fietscomputer rijdt en ook niet aan de Strava-hype mee doet. Het bovenstaande verhaal is wel leuk, maar doet dus eigenlijk niet ter zake......

Quote:"Toen ik mijn voorspelling aan Joan doorgaf, dacht ik: Laat ik mijn leeftijd 31,1 maar als gemiddelde noteren, dan zie ik wel hoe het loopt. En met alle gekheid op een stokje, vind ik het erg leuk om de eerste winnaar te zijn van de Gerrit Jacobs trofee."

 Arno