CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
9b932755 c3b0 4ef8 bd70 e6243f609929

Nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

Ronde van Salland (De Sander Dijkink Ride)

Geplaatst op 05/07/2022

Het was weer een mooi event van de Peeltrappers. Afgelopen zondag 7.00 uur vertrokken vanaf we vanaf de kiosk per auto met dertien renners naar het “verre oosten” de 'ooit thuisbasis' van de Dijkinkjes.
De rit begon bij de afslag Bathmen, direct naast de snelweg. We werden meteen getrakteerd op het prachtige glooiende landschap van Salland. Bossen en weide losten elkaar af. De eerste stop na ca. 55 km. was in Holten bij een “echte bakker”. De variëteit van het gebak was zo groot dat iedereen binnen zijn eigen keuze kon maken. Na het nuttigen hiervan en genieten van de koffie werden er wat pijntjes uitgewisseld en vonden we een lokale fotograaf bereid een prachtige foto te maken door het frame van de fiets van ….. natuurlijk Dijkink! Daarna ging de rit verder naar de Sallandse hooglanden. De eerste klim was de Holterberg die uiteindelijk goed te doen bleek te zijn.
De omgeving bleef prachtig en er kwamen nog enkele klimmetjes. De tweede stop was zelfbediening bij een lokale boer met een heerlijk koel drankje.
De eindsprint werd ingezet door diegene die zich de hele dag in het peloton verstopt hadden. Na de terugreis stond ons een heerlijke BBQ te wachten in Odiliapeel. Daar aangekomen was aan werkelijk alles gedacht: koude drankjes, prachtig weer, een zwembad, een voetbalveld, een TV met F1 en Tour de France ???????? en of dat alles nog niet genoeg was werden we ook nog verwend met een heerlijk BBQ met verrukkelijke salades!
Dank aan Sander en Ilona voor de gastvrijheid en natuurlijk Dijkink sr. voor de prachtige route.