CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
peeltrappers

Nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

NK "Mountain" bike Geopark Hondsrug

Geplaatst op 27/09/2022

Het WK wegwielrennen wordt ook weleens op een vlak parcours gehouden zodat er ook weleens sprinters wereldkampioen kunnen worden, mooi idee altijd. Dat vonden ze bij de KNWU ook en daarom hadden ze een keer een ander parcours gekozen voor het NK. Andere jaren werd het altijd in Zuid-Limburg gehouden tijdens de Bart Brentjens Challenge, maar nu was de vlakke Geopark Hondsrug Classic het strijdtoneel waar de nationale truien verdeeld werden. 

Dit rondje kent niet heel veel moeilijkheden, weinig technische stukken, geen klimmen, dus een perfect rondje voor de wielrenners onder ons. Dat liet Sander zich geen 2 keer vertellen en zo reisde hij samen met zijn vader een dag eerder al af naar Drenthe. De start was om 8.30 dus dat zou anders wel heel vroeg vertrekken zijn. Na een "heerlijke" nacht, stuk beter dan die van MvdP, stond er om 6.00 al een ontbijtje klaar in de B&B. 
Op naar de start, stuurbord halen en een gedeelte van het rondje verkennen. Mooi snel parcours, alleen langs de waterkant moest er flink door het losse zand geploeterd worden, dat was eigenlijk wel het enige lastige. 
8.15uur gingen de startvakken open en tot zijn verbazing mocht Sander op de eerste rij starten bij de 40+, waarom, geen idee, maar helemaal goed. In deze categorie starten er 25 man. 
Het startvak met daarin de elite/beloften gingen als eerste van start, gevolgd door de dames, daarna de amateurs/sportklasse, en dan de masters categorieën. Tussen al deze groepen zat steeds één minuutje, dus al vrij snel liep alles een beetje door elkaar. Sander kon zich mooi voorin handhaven alleen had hij het wat lastig met de los zand stukken, maar steeds kwam hij mooi terug in de groep strijdend voor plek 7, aangevuld met wat renners uit andere categorieën. Alleen in de laatste ronde lukte hem dit niet meer maar sloot hij nog wel aan bij de nummer 1 en 2 van de dames. Vol gas om het toch nog te proberen om terug te komen, maar ze waren gevlogen. Hierdoor de dames naar de laatste 3 km gebracht en op de eerste rij gekeken wie bij hun de wedstrijd won. Sander sloot de wedstrijd op een hele mooie 9e plek af, met een gemiddelde van 28.6 km/pu over 90km.