CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
peeltrappers

Nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

De eerste Peeltrapper Pub quiz (verslag door Marc Jansen)

Geplaatst op 31/12/2020

Onder het genot van meerdere Kwaremontjes of wijntjes en een handje Chio`s konden we dinsdag 29 december meedingen naar een uniek, speciaal door dé ronderenner van 2020 Primož Roglič, gesigneerde Jumbo Visma pet! Ik weet dit was een lange zin en maatgevend voor hoe lang iedereen en Urbain in het bijzonder de tijd kregen om antwoorden te zoeken bij de soms erg moeilijke maar zeer goed bedachtte vragen.

De PTBQ was verdeeld in een proloog en vier etappes. De proloog was een dag eerder al gehouden en deze “test” was dusdanig goed geslaagd dat na ampel beraad de vier etappes geheel Coronaproof vereden konden worden. De Peeltrappers hebben hier maar weer eens laten zien over een goed organisatie-talent te beschikken. Fiets-talent is er overigens ook, er kwamen mooie jeugd-podiumfoto`s voorbij en een aantal Peeltrappers hebben foto`s ingestuurd van bekende en minder bekende bergen welke ze hebben bedwongen.

Na elke etappe was er ruimte voor de ravitaillering. Het aanvullen van vocht en calloriën is zeer belangrijk bij dit soort inspanningen. De tourleiding nam ook meteen de gelegenheid om tussenstanden door te geven en de start voor de volgende etappe voor te bereiden.

Ene Pedro Delgado is in 1989 door een nieuw horloge 2 minuut 40 te laat aan de start verschenen van de proloog  in de Tour de France (had ook een vraag kunnen zijn). Het kan ook gebeuren dat je tijdens de koninginnerit op 23 mei in 2017 in de Giro d’Italia ineens aan de diaree bent en even langs de kant moet stoppen (had ook een vraag kunnen zijn). Maar het kan nog extremer, wat nu als je ineens niet meer weet hoe je je naam spelt?      I   L   O   N   A

De tussenstand na etappe drie voorspelde al dat het een bikkelharde strijd zou worden om de overwinning. Ondanks de eindsprint van de ene brik was de andere brik niet meer in te halen en pakte hiermee de verdiende overwinning. En net zoals onze Matthieu kon deze topper niet anders dan aangeven nog niet geheel tevreden te zijn over de vorm en daardoor wat onnodige foutjes gemaakt te hebben.

Mat, Edwin en Jurgen, het was weer uitstekend georganiseerd en zeer leuk om mee te doen. Hopelijk blijft dit erin, ook als we uit de Corona zijn.

Voor iedereen een superleuk fietsjaar gewenst!